Lav dine lektier mens en god film kører

Har du også oplevet at komme hjem fra skole og så finde ud af at der er en masse lektier for? Det har de fleste elever i folkeskoler landet over. Nu er det personligt et par år siden at jeg selv forlod skolen, men jeg kan tydeligt huske følelsen.

Det var en følelse, der ikke var specielt sjov. Det kom først og fremmest an på hvilken mængde lektier man havde for. Hvis det var nogle lektier, der kunne laves på et par minutter eller måske et kvarters tid så var det ikke så slemt igen. Men hvis det derimod var en stor test eller lignende som man skulle forberede til, så kunne det godt trække tænder ud.

Det kunne også ske at det var noget som eksempelvis en aflevering der skulle skrives. Dette var der både for i Dansk, men også i fx engelsk og senere hen i Tysk. Bare ordet kan stadig få mig til at skælve og det skyldtes mest af alt at det selvøglelig ikke var specielt sjovt at skulle sætte sig ned, finde skoletasken frem fra der hvor den nu engang var placeret og så sætte sig mentalt op til at skrive.

Man skulle finde hjælp

Mange gange kunne man få hjælp fra sine forældre eller også kunne man finde hjælp på nettet ved at lede efter sider, med denne slags informationer. Fx var denne analyseskolen.dk altid et godt hit.

Jeg kan huske da jeg skulle skrive og beskrive de 3 Ker. Her var det virkelig en livsredder der ville noget! Der var også en anden gang, hvor det ikke var noget i denne genre, men derimod at man skulle beskrive forskellen på en implicit og eksplicit fortæller.

Find en god film, du har set før

Men frygt ikke. For trods disse skræmmehistorier så er der hjælp at hente på danskfilmforum.dk! For som du nok allerede har regnet ud så er vi store fortalere for at man skal sætte sig ned med en god film, mens man får et overblik over sine lektier.

Jovist kan det godt skabe nogle problemer, for det tager meget af ens koncentration, men samtidig kan man ikke komme udenom at en god film i baggrunden gør at man slapper en lille smule mere af, og måske gør det også at lektierne ikke er så kedelige!

Hør kun lyden

Hvis det skaber for meget besvær, så er der dog hjælp at hente. Mange har nemlig fundet ud af, at man blot kan slukke lyden og så er det problem nemlig fikset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *